miercuri, 7 octombrie 2009

publicitate de criza

Dupa cum si voi stiti , e criza financiara... Si in astfel de momente grele pentru institutie (oricare ar fi ea) trebuie sa facem cat mai multa economie , in primul rand pica fondul pentru publicitate. Adica nu mai iesim pe tv, pe radio, machetele din ziar sunt si ele cam scumpe pentru perioada in care ne aflam asa ca o sa incercam sa ne mentinem , sa ne promovam cat mai mult prin clasica si ieftina metoda de la bouche a l'oreille (din gura in ureche daca ar fi sa traducem).
Din ce in ce mai multe firme , care sunt ele asa mai micute, incearca sa se promoveze cat mai ieftin posibil , dar totusi cauta ca metoda lor sa aiba un impact maxim .
Deci, luam o agentie de turism (de apartament), pe care le vedeti si voi in blocul vecin.Agentia cu pricina , anul trecut a avut ceva incasari si-a permis o mica campanie publicitara, mai un spot pe ecranele cu led-uri din centru , vreo 3 excursii oferite cadou intr-o emisiune tv , ba o voce pe radio, sau o macheta in ziar. Ei bine anul acesta, e putin mai greu preturile de difuzare pe radio si tv au ramas la fel, ecranele din centru parca nu mai au acelasi impact cand nu ai bani, si cine mai citeste ziarul ????
EEEE dar stai !!! Ca romanul e un mare consumator de paine, si la fel e un om care nu prea tine cont de natura , de stratul de ozon ciuruit si alea alea. Plus ca exista o noua lege care nu ii mai lasa pe comercianti sa ofere pungi de plastic, asa ca el romanul care e inventiv , vine cu publipan.
Publipan, sunt pungile ecologice de hartie , care le primim in unele magazine , pungi pe care sunt printate machete publicitare ale unor firme . Ieftin si cu un impact destul de mare, dar inca prea scump pentru agentia noastra de turism .
Si ce sa facem ?? Luam un toc de hartie A4, si incercam sa coacem un mesaj care sa atraga atentia . Deschidem un fisier word si scriem asa:

Apoi luam foile respectve, si impreuna cu sotia,sau prietena/prietenul cu care am inceput afacerea incepem sa alergam prin cartiere si sa le lipim pe fiecare panou din oras.
E si aceasta o metoda de promovare ...
Felicitari oricum firmei de mai sus pentru legatura pe care a facut-o intre criza politica de la noi si excursiile de la ei.


Si melodia de ascultat in timpul lecturii:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu