duminică, 22 noiembrie 2009

Turism electoral???

Cred cu tarie ca in Romania mea, exista institutii, servicii si organe abilitate si competente care sa vegheze la bunul mers al procesului de vot.
Nu pot sa nu constat cateva coincidente, si sa nu ma gandesc la o posibila fraudare.
Sectiile de votare speciale de la caminele 3 si 4.
Trec destul de des pe acolo din diverse motive , am si o manie care consta in a citi orice este scris, incepand cu afisele de pe pereti in care studentii vand de la hard disk-uri pana la sosete , anunturile cu :" Caut colega de camera inalta frumoasa si cu tata milionar in euro", si numere de inmatriculare ale masinilor.
De obicei , masinile parcate in fata caminelor sunt inmatriculate in Mures,( ex. MS 05 UGE), astazi in ziua cea mare , intr-o parcare cu peste 15 masini vad doar 2 inmatriculate in Mures, restul BV, SV , HR, VN, TM, MM, CV,...
Oare or fi romanii din aceste judete atat de constiinciosi incat chiar daca aceste sectii sunt destul de bine ascunse intr-un cartier prin care nu trebuie sa treci daca tranzitezi Tg. Muresul,sa caute aceste sectii de votare , sa ajunga la ele si sa voteze ???
Oare omul care vine din BV cu inca doi prieteni in masina ,si dintr-un oarecare motiv trece prin MS pentru a ajunge in SV, se opreste constiincios si dornic de a-si exercita dreptul de vot constitutional, langa un politist comunitar si il intreaba cum poate sa ajunga la o sectie speciala de votare ? Si dupa ce comunitarul, care intotdeauna este bine informat ii dezvaluie calatorului locul unde poate gasi aceste sectii de votare , acesta se abate de la drumul lui binestabilit, se invarte cel putin o jumatate de ora prin cartierul respectiv(mie mi-a luat peste 20 de minute sa gasesc o sectie speciala ,chiar daca locuiesc in oras de 6 ani,si frecventez destul de des zona) , gaseste sectia si da cu stampila ???
In alta ordine de idei cati dinte cei care merg, sau au mers astazi la vot cunosc diferentele dintre un sistem unicameral si unul bicameral ???
Cati dintre ei stiu ce fel de sistem am avut pana acum ???
Oare cei care nu au stiut ce inseamna uninominal, stiu acum ce inseamna bicameral,sau unicameral??
Oare cati romani au votat pentru ca asa a zis popa sau primarul ??
Oare cati romani au votat crezand in programul partidului respectiv???
Oare cati romani au votat pentru ca punga primita de la partidul x a fost mai mare decat cea de la partidul y deci o sa le fie mai bine, sau pentru ca partidul x a dat galeti pe cand partidul y a dat bocanci, care oricum au fost mai ok decat pixurile si pelerinele partidului z???
Poate sunt eu paranoic, sau poate sunt doar niste coincidente...
Nu cred ca o sa stiu vreodata, chiar daca institutiile , serviciile, si organele abilitate si competente au vegheat, si o sa vegheze la bunul mers al procesului de vot.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu