joi, 19 noiembrie 2009

protest

Iau si eu parte la protestul colegului catalin, si il citez mai jos.

protest
astăzi, în cadrul conferinţei de presă organizate de primăria tîrgu-mureş, la întrebarea reporterului realitatea tv ionel albu legată de costurile abonamentelor la teatru gratuite furnizate de primărie unui număr de 200 de pensionari tîrgumureşeni, domnul primar dorin florea a răspuns: despre bani întreabă-l pe vântu.

având în vedere că niciunul din colegii prezenţi n-a ripostat la acest gest jignitor la adresa reporterului şi a statutului de jurnalist, am decis să redactez această postare - luare de poziţie. gestul regretabil şi totodată condamnabil nu e singular, ci vine în urma mai multor ieşiri de acest tip ale primarului îndreptate împotriva mai multor colegi din presă, toate soldate fără nici un fel de reacţie din partea breslei. gestul domnului primar contravine legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, în contextul în care informaţia solicitată de reporter este publică, viza interesul întregii comunităţi în condiţiile în care abonamentele în discuţie sunt finanţate din bugetul consiliului local tîrgu-mureş, iar actul normativ prevede posibilitatea solicitării unor informaţii de acest tip şi prin solicitări verbale.

având în vedere că la nivelul judeţului mureş nu există nici o organizaţie care să reunească breasla jurnaliştilor (sau măcar o parte din ea) care ar putea reacţiona acum sau pe viitor la acest tip de insulte la adresa statutului de jurnalist vă invit să subscrieţi protestului postând un comentariu cu numele dumneavoastră.


Si bineinteles, astept comentariile dumneavoastra aici, sau aici


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu