luni, 15 februarie 2010

poza de luni. - cu palme

Astazi a fost o zi de luni care nu a fost chiar atat de plictisitoare. Am impresia ca nu a fost chiar luni.

Plecat la o stire, am avut parte de un eveniment care imi ridica o sumedenie de semne de intrebare.
Prima, ar fi cum mama dracului ajunge un astfel de om in invatamant?
Pai cum sa nu ajunga ? testarile psihologice se fac asa cum se fac(hai scrie ca doar nu o sa ma cert cu tine ca nu iti dau nota de trecere) sau sunt doar formalitati nebagate in seama.inspectorul scolar general, zice la telefon directoarei care il anunta,ca "o stiu pe doamna acuzata de violenta, si mie era sa imi dea un pumn odata".....
Femeia, era calma la inceput si a explicat frumos ca e o inscenare, ca e rasism, si ca ceilalti profesori vor sa o inlocuiasca cu nepoata altui profesor.
Dintre toata lumea adunata acolo , nimeni nu a spus nimic despre cum preda ea. au spus ca sunt multumiti de prestatia ei de la ore,doar ca faptul ca bate alti profesori in pauze este inadmisibil.
Cand a inceput sa ne loveasca pe noi, politistul trebuia sa o imobilizeze si sa o duca la sectie(conform legii). nu a facut-o..... cand l-a lovit pe el , la fel conform legii care este asa cum o stim, acesta (n.r politistul) trebuia la fel sa o imobilizeze si sa plece cu ea. A reactionat omeneste ,lucru care nu il scuteste.
Imi pare rau ca s-a intamplat in acest fel , dar se pare ca altfel nu se poate .
Dupa cateva ore de la incident, profesoara mi-a spus ca nu l-a lovit de fapt ca a patit si ea ca Basescu , ca ea doar l-a impins si noi , presa facem un mare scandal ca sa o scoatem pe ea tiganca din invatamant.

Oare astea sunt scolile in care eu o sa imi inscriu copilul? Astia sunt politistii care o sa ma apere pe mine de infractori ???
Asta e Romania mea!

13 comentarii:

  1. Smack that, all on the floor
    Smack that, give me some more
    Smack that, till you get sore
    Smack that, ohh oh oh oh oh

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer, nu mă mai miră nimic. Astea sunt rezultatele pregătirii profesionale şi psihologice în ceea ce îi priveşte pe unii profesori.
    Teoretic, există un curs de psihopedagogie. Practic, puţin îi dau importanţă. Trist este faptul că tot mai mulţi indivizi prost pregătiţi, sau frustraţi, ori cu reale probleme psihice ne calcă pragul şcolilor.
    Şi în final mă întreb ce fel de cadre didactice vor deveni cei din generaţia mea, care se pregătesc să calce în această lume, generaţia care nu are habar de semnificaţia educaţiei psihologice, şi totuşi, promovează examenele de psihopedagogie cu brio...
    Ăştia suntem... daţi-vă copiii la şcoală!
    BTW, nu te-a boxat tanti tare, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa nu-mi spui ca tu ai filmat :))
    A venit un prieten in seara asta pe la noi... si cauta filmarea asta sa ne arate (el fiind politist). Eu am intrat pe blogu tau (cum fac de obicei) si el tot cauta disperat filmarea pe gugăl si n-o gasea. Hmmm... asta sa fie? Zic eu, fericita (in gandul meu.. ppff, tot is mai buna la cautat decat un politist)
    Oricum.. foarte tare. Politistul trebuia, de fapt, sa ii puna catusele imediat. Sau.. sa inchida camera si s-o bata :))
    Cat despre profesoara... am crezut ca--i Nikita (desi nu urmaresc prostii din astea). ,,Aoleu, le e frica profesoriloe de mine?" :))
    Sa am o asa colega la scoala, mi-as lua concediu medical
    Am scris prea mult?
    Ok.. paaaaaaa :)

    RăspundețiȘtergere
  4. nu m-a bruscat tare tanti,doar a lovit camera, pe colegul meu, politistul .. si probabil daca nu o calma agentul, mai lovea vreo 2,3 ....

    RăspundețiȘtergere
  5. E un trucaj ordinar .Intr-o tara europeana asemenea evenimente nu au loc.Spun ca e un truvcaj orgdinar pentru ca are loc intr-o institutie de invatamant in care avem de a face cu cele mai pregatite cadre din punct de vedere psihologic si intelectual datorita conditiilor acordate de cei carora le acordam iubire nestramutata,In aceste institutii gasim cei mai buni specialisti datorita conditiilor acordate de statul roman in ceea ce priveste salarizarea ,si conditiile de lucru,sunt categoria sociala care traieste la nivelul clasei de mijloc si nu au grija zilei de maine de aici si afluenta mare a tinerilor si specialistilor spre acest domeniu.E un trucaj ordinar pt ,ca romanul nu poate face asa ceva ,deoarece el are ca model pe idolul sau caruia ia acordat iubire netarmurita si alegandul cel care are un comportament ireprosabil; nu e violent,nu injura , nu loveste,nu vorbeste urat cu ziaristi,nu conduce baut,Deci nu putem vorbi de violenta pt ca o persoana o putem caracteriza dupa modelul care il are sau il alege.Deasemenea nu mi se pare un caz real pt .ca din 1990 in invatamant am avut zeci de reforme care au adus o imbunatatire a acestei institutii.Cadre didactice bine pregatite cu idei progresiste nu inchistate in docmele comuniste si elevi cu intea agera care au un profund respect pt ,profesori,nu ii agreseaza .nu fac sex in clasa ,nu consuma droguri sunt painea lui D-zeu.Singura lor dorinta e sa invete sa se pregateasca pt,viata sa contribuie cu cunostintele lor la dezvoltarea societatii noastre capitaliste multi lateral dezvoltate si inaintarea spre globalizarea mult asteptataDespre politie institutia cu verticalitate, cu prestigiu cu cadre super specializate ,care ma duc si mai profund la ideea trucajului

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) Foarte tare. emigrez si eu in tara asta. hilar de-a dreptu

    RăspundețiȘtergere
  7. in alta ordine de idei, cazul asta imi mai intareste inca odata, daca mai e nevoie, crezul ca sunt o homofoba. si nu stiu cine ar indrazni sa ma contrazica!

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place comentariul anonimului... intr-un sfert de pagina am putut regasi cuvinte mari precum ,,iubire nestramutata'', ,,iubire netarmurita? '', ,,prestigiu" etc. Pacat doar ca acesti termeni nu sunt legati intre ei corect, nici din punct de vedere gramatical, nici din punct de vedere ortografic. Nu mai conteaza...
    Bine ca ridicam noile reforme in slavi! Cate aspecte pozitive au adus aceste reforme educationale! De-asta ne scaldam intr-un adevarat haos, intr-o mocirla din care nu stiu sincer cand vom mai iesi.
    Sunt de-a dreptul revoltata! Intr-adevar, daca esti unul dintre cei care si-au terminat studiile educationale acum cel putin 15 ani, este posibil sa iti vina greu sa crezi trivialitatile expuse in sistemul educational, mai nou, zi de zi.
    Sunt mai mica, asa de felul meu, mai ce am iesit si eu din sistemul asta si sincer, daca ma gandesc bine, cred ca pot vorbi de aproximativ 6 profesori in toti cei 12 ani de scoala (ceea ce cred ca este putin). Si cand spun profesori ma refer atat la cei pregatiti din punct de vedere profesional, cat si cu toate la cap. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Anonim :
    Nu o a divulg numele tau , chiar daca recunosc stilul editorial, chiar daca ideile si afirmatiile pe care le-am citit imi urla in cap numele tau.
    As sputea sa spun si ca :
    "Iti dau dreptate , si zic, o recunosc .. am regizat la momentul respectiv cateva ore inainte, ore in care atat eu , cat si colegul meu , cat si primarul si cei doi politisti am incercat sa aplanam conflictul respectiv.
    Am planuit totul impreuna cu inspectoratul scolar care desi cunostea situatia din scola, a permis sa se intample una ca asta, impreuna cu directoarea care vedea toate contrele dintre profesoare si totusi nu a inaintat nici o sesizare inspectoratului.
    Si odata ce presedintele tarii mele a dovedit ca a fost trucat materialul incriminator, sunt sigur ca dupa indelungi analize si acesta va fi descusut.
    Rusine Dinu Patriciu ! rusine !"
    Dar nu o spun !

    RăspundețiȘtergere
  10. norisor imi cer scuze pt greselile de ortografie daca exista si imi pare rau ca nu am fost inteles la fel pt gabi Nu as vrea sa cred ca nu am fost inteles datorita studiilor care le-ati facut dupa 89

    RăspundețiȘtergere
  11. @anonim Am inteles ve vroiai sa spui , si am raspuns in acelasi fel

    RăspundețiȘtergere