vineri, 5 februarie 2010

Atitudine??

Exista tari bogate si tari mai putin bogate, dupa cum bine stiti.
Ma intreb care este factorul de care depinde acest lucru ? Vechimea lor? nu are cum! Daca ne uitam la Egipt spre exemplu, care exista de mii de ani, are o stare financiara destul de proasta.
In cealalta parte ,Noua Zeelanda, de a carei existenta nu se stie decat de vreo 150 de ani, o tara relativ tanara care stim bine ca este destul de prospera, bogata.

Factorul determinat sa fie oare resursele naturale pe care tara respectiva le are ???
Nu cred! Romania are munti auriferi, campii fertile , iesire la mare ,Dunarea, si multe alte resurse naturale cunoscute pe care nu le foloseste,pe cand Japonia care are un teritoriu mic, muntos,nepotrivit agriculturii unde este imposibil sa cresti vite, sau oi, fara petrol , fara gaze naturale este a 2-a putere economica in lume! Ei importa materie prima de la tarile care o au, produc si apoi exporta pe plan mondial.
Elvetia este o tara care nu are iesire la mare, dar are una dintre cele mai mari flote maritime din lume, cultura plantelor este posibila doar 4 luni pe an, in restul timpului fiind foarte frig.Nu au posibilitatea sa cultive cacao si totusi exporta cea mai buna ciocolata din lume. la fel ca si Japonia , nu detine materii prime , insa produsele care le exporta au o calitate greu de depasit.

Inteligenta cetatenilor nu poate fi un criteriu, dovada fiind studentii din tarile sarace care studiaza in tarile bogate si au rezultate daca nu mai bune, cu siguranta egale cu cele ale bastinasilor (localnicilor). Sau la o mica discutie cu un oarecare manager al unei firme cu capital strain (manager strain), ne putem da seama ca nu exista vreo diferenta intelectuala sesizabila.

Rasa sa fie oare ???
Sa vedem! Hispanicii care sunt considerati lenesi, impreuna cu africanii demonstreaza ca sunt o adevarata forta productiva in tarile Europei Occidentale.

Atunci , nu e rasa, nu e vechimea , nu e inteligenta , nu sunt resursele materiale...
Poate ca ATITUDINEA oamenilor face adevarata diferenta.

Daca studiem cat de putin persoanele din tarile bogate(fara emigranti romani, ucrainieni,polonezi etc. ) vedem ca respecta cu totii cateva reguli:
Etica - Punctualitatea - Ordinea si Curatenia - Integritatea si cinstea - Responsabilitatea - Respectul pentru legi si regulamente - Respectul pentru drepturile celorlalti - Dorinta de perfectionare - Dragostea pentru munca si capacitatea de a face economii si cheltuieli gandite

In tarile sarace putini oameni respecta aceste regului , si nu cred ca e greu .
Romania nu este saraca din cauza lipsei resurselor naturale , nici din cauza lipsei inteligentei , nici macar nu putem da vina pe natura ca este cruda cu noi !
Este saraca din cauza ATITUDINII!!!

Asteptam de ceva vreme ca Parlamentul sau Guvernul sa ne rezolve problemele , si sa ne faureasca o viata lunga si frumoasa. Sa Fim Seriosi!!!

Gandeste-te putin la aceste idei inainte sa lasi un comentariu in care sa ma intrebi cine sunt eu sa vorbesc de ele !!!!

Va las cateva melodii ale unei formatii pe care o puteti asculta deseara in Office Club de la ora 21.
Muzica romaneasca de calitate si pretul biletului este: Citez unul din Organizatori "fara bani!!"
Poate ne vedem deseara acolo.

Asculta mai multe audio Muzica



Asculta mai multe audio Muzica

3 comentarii:

  1. Noica in articolul intitulat: Despre o Romanie binecuvantata - spunea la noi nu gasim nici traditie ,nici stil,nici culturatocmai prin aceste lipsuri Romania e binecuvantata Cred ca are dreptate

    RăspundețiȘtergere
  2. Romania este binecuvantata. cat de bine ar fi fost daca era binecuvantata si cu un popor responsabil macar.

    RăspundețiȘtergere