marți, 12 ianuarie 2010

Surprinzator ??? Deloc!

Nu pot sa ma abtin si sa nu va zic si voua cat de mult poate sa ma mire acest minunat, harnic, destept si omniscient popor.
Conationalii nostrii, in proportie de peste 80% refuzau vehement pana acum cateva zile sa isi faca acest vaccin antigripal.
Au dreptate....nu ma poate obliga nimeni sa ma vaccinez impotriva unei boli, la fel cum nimeni nu imi poate interzice acet lucru.
Primul caz de infectare a fost inregistrat in Romania in 23 mai 2009, cand o romanca s-a intors din New York cu ceva mai multe lucruri decat stia ea ca are .
Campania de vaccinare a inceput abia dupa 7 luni,in 27 noiembrie 2009. 7 luni in care diversi "cunoscatori" au aruncat in stanga si dreapta rahat,cum ca Institutul nu este in stare , ca sistemul sanitar din Romania e mort, si multe altele care le stiam cu totii de ceva vreme. In final, ei au avut emisiuni/ratinguri, noi consumatorii am avut scandal de consumat si toate bune.
Pana la data de 2 ianuarie 2010, conform Ministerului Sanatatii 210.000 de romani s-au vaccinat cu Cantgrip, vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino.
Nu mai zicem de doctorii care nu au acceptat vaccinul in aceasta perioada , nu mai spunem despre politistii care unii se vaccinau altii indemnau la refuz.
Nu amintim nici de zecile de emisiuni si sutele de stiri emise de principalii formatori de opinie din Romania (Antena 1/3, Realitatea Tv, Pro Tv)cu privinta la cat de bun sau de nebun ar fi acest vaccin.
Ei bine in dimineata zilei de 5 ianuarie 2010 moare Toni Tecuceanu, si canalele de stiri fac din acest lucru un subiect al urmatoarelor 3 zile(discutabil cat de bune sau rele sunt aceste tragedii televizate) si atotstiutorul roamn o ia razna.
Cererile vaccinului au cresut de 10 ori dupa decesul actorului, Adrian Streinu Cercel secretar de stat in Ministerul Sanatatii declara:
Dacă în ultimele 48 de ore la Institutul Matei Balş spre exemplu s-au vaccinat şase persoane, în cursul zilei de astăzi s-au vaccinat 241 de persoane. Avem solicitări de suplimentare a dozelor de vaccin, lucru care se va întâmpla în cursul zilei de mâine. Este nemaipomenit faptul că oamenii au început să se vaccineze, este regretabil că acest lucru s-a întâmplat după ce a murit un actor


Panica totala , lume la cozi pentru vaccin, centre de vaccinare infiintate.... si doze suplimentare cerute.
Brusc doctorii incep sa se vaccineze, politistii si ei , lumea o ia razna si cuvantul vaccin este pe buzele fiecarui roman,privitor de tv,ascultator de radio, cititor de presa scrisa.
Fara sa vreau sa exprim vreo lipsa de respect fata de moartea actorului, va imaginati daca ar fi murit un Florin Salam , sau Nicolae Guta de AH1N1, ce s-ar fi intamplat ??? Cererile de vaccinare ar fi crescut cu peste 50 %. Ar fi fost luat cu asalt fiecare cabinet medical din tara , pana si cele stomatologice ar fi fost pline, cunoscuta fiind media I.Q.-urilor ascultatorilor de manea.
Doamne cat de mult imi iubesc tara.....

P.S. Frumoasa melodie descoperita de mine abia azi. enjoy!

Un comentariu:

  1. Eu ma voi duce la vaccinare maine. Si nu din cauza mortii actorului, ci pentru ca familia mea s-a dus. Si ma supun gloatei, in situatia de fata. O sa-ti spun cum ma simt. haha

    RăspundețiȘtergere