luni, 25 ianuarie 2010

luni, 18 ianuarie 2010

Hai ca se poate!

Oare cum o sa iasa tara mea Romania din situatia in care e?
Dat fiind faptul ca e luni, nu pot sa gandesc serios, asa ca:
Spot de incurajare pentru cei care, cred intr-o revenire a Romaniei.

cea mai TARE reclama
Vezi mai multe video Haioase

poza de luni.

Fotografiile e astazi, sunt rezultatul unei stiri esuate in Tarnaveni.
Enjoy!














duminică, 17 ianuarie 2010

Despre relaxarea ochilor


Stim cu totii ca munca la birou in fata monitorului , cititul tonelor de cursuri(ca doar e sesiune:) ) sau pur si simplu zacutul in fata televizorului, dau dureri de cap :).
Aceste dureri de cap apar de cele mai multe ori din cauza muschilor oculari care raman in pozitie fixa atunci cind lucram sau citim si in acest fel se lenevesc.
Asadar, cateva exercitii de relaxare a ochilor nu cred ca ar strica :

Dr.William H. Bates, oftalmolog specializat in tulburarile oculare ale minorilor, a dezvoltat inca din 1900 o metoda de relaxare a ochilor si de recuperare a acuitatii vizuale

1. Tineti coatele pe birou si acoperiti-va ochii cu palmele, tinandu-i deschisi dar fara sa-i atingeti. Astfel, priviti cu ochii mintii un obiect ori un peisaj imaginar urmarindu-le detaliile si culorile insa fara a depune un efort.

2. Priviti in mai multe directii, schimbati centrul de interes de la un punct la altul in mod constant. Astfel veti reusi sa eliminati rigiditatea vederii.

3. Clipiti din 10 in 10 secunde sau in mod regulat. In acest fel veti lubrifia ochii, curatandu-i.

4. Imagineaza-ti un imens ceas care se misca de la pamant la tavan. Urmareste incet cu privirea, in ritmul tau, forma rotunda a ca­dranului, cu ochii deschisi sau inchisi, cum vrei. Poti, de asemenea, sa-ti urma­resti degetul care deseneaza forma cadranului. Acest exercitiu amelioreaza concentrarea si perceptia. El stimuleaza miscarea ochilor si ajuta muschii oculomotori.

5. Cu picioarele departate la nivelul umerilor, asaza-te in fata unei ferestre. Incet, lasa-ti greutatea corpului pe un picior, apoi pe altul, genunchii ramanand intinsi. Ochii se plimba firesc urmarind miscarea corpului. Priveste in fata si observa: partea de sus a ferestrei se misca, cladirile sau copacii din exterior – la fel, dar in sens invers! Acest exercitiu amelioreaza perceptia si observatia. Miscandu-te in fata unui obiect imobil, vei destinde nervii cranieni responsabili cu orientarea.

6. In fata unei ferestre, ia un creion in mana. Tine-l bine, la cincisprezce centimetri de nas. Creionul se vede clar, dar fereastra din spate devine neclara sau se dubleaza. Inceteaza sa mai privesti creionul si observa fereastra. Vei avea impresia ca de data asta creionul se dubleaza. Repeta de cinci pana la sase ori acest du-te-vino dintre creion si fereastra. Acest exercitiu intareste muschii oculomotori.


Ar mai fi multe alte metode, dar cred eu , cea mai importanta este din nou alimentatia,vitaminele A si C au actiune antioxidanta, impiedicand deteriorarea celulelor.




Spor la munca, bafta in sesiune, sau relaxare placuta cu un film bun care se uita la tine :)

vineri, 15 ianuarie 2010

relaxare vizuala,

Sau cel putin pentru asta sper sa folositi fotografiile urmatoare.










Cat despre gadilatul placut al timpanelor, sper sa ma descurc si acolo.





Sau poate mai bine :




Un sfarsit de saptamana asa cum il vreti sa aveti !!!

ieurovizion:)

Probabil ca deja l-a1 vazut pe Pavel, daca nu , da play!
Si nu uita sa-l votezi la iEurovizion!

joi, 14 ianuarie 2010

poate?

Ma gandeam asa ca as putea propune spre ascultare oareşce melodii.

Cum ar fi:


Dedicata piticului.
Sau:


Dedicata WWW-ritzelor.


Poate si o fotografie, dedicata voua cititorilor :)



O dupamasa minunata sa aveti !









P.S. Click pe fotografie daca vrei sa vezi lumea surprinsa in picatura de apa :)

marți, 12 ianuarie 2010

Surprinzator ??? Deloc!

Nu pot sa ma abtin si sa nu va zic si voua cat de mult poate sa ma mire acest minunat, harnic, destept si omniscient popor.
Conationalii nostrii, in proportie de peste 80% refuzau vehement pana acum cateva zile sa isi faca acest vaccin antigripal.
Au dreptate....nu ma poate obliga nimeni sa ma vaccinez impotriva unei boli, la fel cum nimeni nu imi poate interzice acet lucru.
Primul caz de infectare a fost inregistrat in Romania in 23 mai 2009, cand o romanca s-a intors din New York cu ceva mai multe lucruri decat stia ea ca are .
Campania de vaccinare a inceput abia dupa 7 luni,in 27 noiembrie 2009. 7 luni in care diversi "cunoscatori" au aruncat in stanga si dreapta rahat,cum ca Institutul nu este in stare , ca sistemul sanitar din Romania e mort, si multe altele care le stiam cu totii de ceva vreme. In final, ei au avut emisiuni/ratinguri, noi consumatorii am avut scandal de consumat si toate bune.
Pana la data de 2 ianuarie 2010, conform Ministerului Sanatatii 210.000 de romani s-au vaccinat cu Cantgrip, vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino.
Nu mai zicem de doctorii care nu au acceptat vaccinul in aceasta perioada , nu mai spunem despre politistii care unii se vaccinau altii indemnau la refuz.
Nu amintim nici de zecile de emisiuni si sutele de stiri emise de principalii formatori de opinie din Romania (Antena 1/3, Realitatea Tv, Pro Tv)cu privinta la cat de bun sau de nebun ar fi acest vaccin.
Ei bine in dimineata zilei de 5 ianuarie 2010 moare Toni Tecuceanu, si canalele de stiri fac din acest lucru un subiect al urmatoarelor 3 zile(discutabil cat de bune sau rele sunt aceste tragedii televizate) si atotstiutorul roamn o ia razna.
Cererile vaccinului au cresut de 10 ori dupa decesul actorului, Adrian Streinu Cercel secretar de stat in Ministerul Sanatatii declara:
Dacă în ultimele 48 de ore la Institutul Matei Balş spre exemplu s-au vaccinat şase persoane, în cursul zilei de astăzi s-au vaccinat 241 de persoane. Avem solicitări de suplimentare a dozelor de vaccin, lucru care se va întâmpla în cursul zilei de mâine. Este nemaipomenit faptul că oamenii au început să se vaccineze, este regretabil că acest lucru s-a întâmplat după ce a murit un actor


Panica totala , lume la cozi pentru vaccin, centre de vaccinare infiintate.... si doze suplimentare cerute.
Brusc doctorii incep sa se vaccineze, politistii si ei , lumea o ia razna si cuvantul vaccin este pe buzele fiecarui roman,privitor de tv,ascultator de radio, cititor de presa scrisa.
Fara sa vreau sa exprim vreo lipsa de respect fata de moartea actorului, va imaginati daca ar fi murit un Florin Salam , sau Nicolae Guta de AH1N1, ce s-ar fi intamplat ??? Cererile de vaccinare ar fi crescut cu peste 50 %. Ar fi fost luat cu asalt fiecare cabinet medical din tara , pana si cele stomatologice ar fi fost pline, cunoscuta fiind media I.Q.-urilor ascultatorilor de manea.
Doamne cat de mult imi iubesc tara.....

P.S. Frumoasa melodie descoperita de mine abia azi. enjoy!

luni, 11 ianuarie 2010

poza de luni




2010, lipsa totala de inspiratie, deficiente in a gasi timp liber, si o oarecare scarba amestecata cu nepasare cu privinta la ceea ce se intampla in juru-mi.
Poate o fi mai bine dupa concediu .
Saptamana minunata sa aveti si nu uitati sa comentati fotografia , sau nu uitati sa nu o faceti! :)
Numele ei : Deceptie


luni, 4 ianuarie 2010

Poza de luni

Prima zi de luni a anului 2010.
Cu ce a venit 2010?? Cu nimic nou , la fel de putin timp,la fel de multa alergatura,la fel cam tot, inclusiv poza de luni si melodia aferenta.
Sa aveti o zi buna,o saptamana minunata,o luna superba si un an mai bun decat cel expirat deja.