luni, 30 noiembrie 2009

poza de luni


Margele de sticla.




Era sa uit: O saptamana minunata si incearca sa nu te lasi manjit de mizerabila si dezgustatoarea campanie!!

duminică, 22 noiembrie 2009

Poza de luni

Pozele de lunea aceasta: Povesti in ceata






















Turism electoral???

Cred cu tarie ca in Romania mea, exista institutii, servicii si organe abilitate si competente care sa vegheze la bunul mers al procesului de vot.
Nu pot sa nu constat cateva coincidente, si sa nu ma gandesc la o posibila fraudare.
Sectiile de votare speciale de la caminele 3 si 4.
Trec destul de des pe acolo din diverse motive , am si o manie care consta in a citi orice este scris, incepand cu afisele de pe pereti in care studentii vand de la hard disk-uri pana la sosete , anunturile cu :" Caut colega de camera inalta frumoasa si cu tata milionar in euro", si numere de inmatriculare ale masinilor.
De obicei , masinile parcate in fata caminelor sunt inmatriculate in Mures,( ex. MS 05 UGE), astazi in ziua cea mare , intr-o parcare cu peste 15 masini vad doar 2 inmatriculate in Mures, restul BV, SV , HR, VN, TM, MM, CV,...
Oare or fi romanii din aceste judete atat de constiinciosi incat chiar daca aceste sectii sunt destul de bine ascunse intr-un cartier prin care nu trebuie sa treci daca tranzitezi Tg. Muresul,sa caute aceste sectii de votare , sa ajunga la ele si sa voteze ???
Oare omul care vine din BV cu inca doi prieteni in masina ,si dintr-un oarecare motiv trece prin MS pentru a ajunge in SV, se opreste constiincios si dornic de a-si exercita dreptul de vot constitutional, langa un politist comunitar si il intreaba cum poate sa ajunga la o sectie speciala de votare ? Si dupa ce comunitarul, care intotdeauna este bine informat ii dezvaluie calatorului locul unde poate gasi aceste sectii de votare , acesta se abate de la drumul lui binestabilit, se invarte cel putin o jumatate de ora prin cartierul respectiv(mie mi-a luat peste 20 de minute sa gasesc o sectie speciala ,chiar daca locuiesc in oras de 6 ani,si frecventez destul de des zona) , gaseste sectia si da cu stampila ???
In alta ordine de idei cati dinte cei care merg, sau au mers astazi la vot cunosc diferentele dintre un sistem unicameral si unul bicameral ???
Cati dintre ei stiu ce fel de sistem am avut pana acum ???
Oare cei care nu au stiut ce inseamna uninominal, stiu acum ce inseamna bicameral,sau unicameral??
Oare cati romani au votat pentru ca asa a zis popa sau primarul ??
Oare cati romani au votat crezand in programul partidului respectiv???
Oare cati romani au votat pentru ca punga primita de la partidul x a fost mai mare decat cea de la partidul y deci o sa le fie mai bine, sau pentru ca partidul x a dat galeti pe cand partidul y a dat bocanci, care oricum au fost mai ok decat pixurile si pelerinele partidului z???
Poate sunt eu paranoic, sau poate sunt doar niste coincidente...
Nu cred ca o sa stiu vreodata, chiar daca institutiile , serviciile, si organele abilitate si competente au vegheat, si o sa vegheze la bunul mers al procesului de vot.


joi, 19 noiembrie 2009

protest

Iau si eu parte la protestul colegului catalin, si il citez mai jos.

protest
astăzi, în cadrul conferinţei de presă organizate de primăria tîrgu-mureş, la întrebarea reporterului realitatea tv ionel albu legată de costurile abonamentelor la teatru gratuite furnizate de primărie unui număr de 200 de pensionari tîrgumureşeni, domnul primar dorin florea a răspuns: despre bani întreabă-l pe vântu.

având în vedere că niciunul din colegii prezenţi n-a ripostat la acest gest jignitor la adresa reporterului şi a statutului de jurnalist, am decis să redactez această postare - luare de poziţie. gestul regretabil şi totodată condamnabil nu e singular, ci vine în urma mai multor ieşiri de acest tip ale primarului îndreptate împotriva mai multor colegi din presă, toate soldate fără nici un fel de reacţie din partea breslei. gestul domnului primar contravine legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, în contextul în care informaţia solicitată de reporter este publică, viza interesul întregii comunităţi în condiţiile în care abonamentele în discuţie sunt finanţate din bugetul consiliului local tîrgu-mureş, iar actul normativ prevede posibilitatea solicitării unor informaţii de acest tip şi prin solicitări verbale.

având în vedere că la nivelul judeţului mureş nu există nici o organizaţie care să reunească breasla jurnaliştilor (sau măcar o parte din ea) care ar putea reacţiona acum sau pe viitor la acest tip de insulte la adresa statutului de jurnalist vă invit să subscrieţi protestului postând un comentariu cu numele dumneavoastră.


Si bineinteles, astept comentariile dumneavoastra aici, sau aici


miercuri, 18 noiembrie 2009

explicatie

Fotografiile de pe blog, sunt facute de mine.Daca nu sunt eu cel care a apasat declansatorul o spun.
Imi place sa spun ca frumusetea unei fotografii este data de povestea surprinsa in ea.
Mai spun si ca fiecare fotografie este o bucata din mine, sau o traire proprie, exteriorizata,mazgalita pe o hartie(monitor in cazul de fata).
Melodiile care insotesc fiecare fotografie sunt puse pentru a ajuta privitorul sa inteleaga povestea care nu este intotdeauna vazuta.
Spre exemplu povestea de azi este despre un anonim,pe care nu vreau sa il supar, nu vreau sa il contrazic...
Vreau doar sa ii spun ca dat fiind faptul ca nu ma cunoaste nu are cum sa stie daca sunt sau nu caracterizat de melodiile si fotografiile de pe blog.
Pentru ca nu vreau ca blogul sa se transforme intr-un jurnal, si nu vreau sa scriu despre mine o sa ma opresc aici.
Va las insa cu o fotografie, si bineinteles o melodie care ma caracterizeaza.... sau nu ??

Anonimul


Si melodia care (zic eu )merge cu fotografia.

marți, 17 noiembrie 2009

e dracu' gol



Presupunand ca si voi sunteti la fel de oripilati si scarbiti ca si mine de mizeria electorala din tara, de emisiunile pe multi bani in care vin distinsii sa ne spuna de ce e bine sa votam cu X, de afisele electorale cu milioane de fete , cu sute de culori, cu zeci de indemnuri, in toate limbile cunoscute,propun spre vizionare doua fotografii dragi mie, si spre ascultare intru dezintoxicare, niscava muzica .
Spor !!



Luminita de la inceputul holului. , este numele primei fotografii.



Urmatoarea ,pe numele ei Trecatorul,merge cu melodia de mai jos :



luni, 16 noiembrie 2009

Poza de luni


Dat fiind faptul ca este imediat marti vine si poza de luni , cu melodia ei cu tot .
Enjoy!

luni, 9 noiembrie 2009

Poza de luni


Am incercat sa gasesc o fotografie , din arhiva personala care sa reprezinte o oarecare stare.
Numele , va las sa il dati dumneavoastra! enjoy!

joi, 5 noiembrie 2009

Gogoasa europeana cu topping de portocale

Uniunea Europeana a vazut ea, ca noua romanilor ne plac gogosile, chia daca in ultima perioada le inghitim cu scarba si nemestecate.
Ea, Uniunea Europeana ne da noua romanilor(unora) faina si zahar pentru painea(gogoasa) zilnica.
Buuun.
Va mai amintiti dumneavoastra scandalul de la alegerile trecute? Acela cu cele 15 kg de faina si 4 de zahar pe cap de nevoias? Acele produse alimentare pe care acei oameni care aveau nevoie de ele(mai mult sau mai putin) le-au primit de la U.E. si ai nostri alesi le-au pus repede o culoare politica astfel incat prostimea sa creada ca vin din partea partidului?
Ei bine si in acest an acele produse au fost livrate, respectiv primite, daca tin eu bine minte inca de acum 2 luni.(corectati-ma daca gresesc!)
Aceste ajutoare ar fi trebuit sa fie deja distribuite prin punctele speciale de distributie din mai multe zone ale orasului,daca ar fi sa ne luam dupa declaratia facuta de Primaria Mun. Tg-Mures.
Impartirea acestor alimente a fost insa amanata pana in data de 3 noiembrie data in care stim cu totii ca suntem in plina campanie electorala.
Oare era nevoie ca acele alimente sa stea intr-un depozit pana acum?
Oare alimentele respective trebuiau sa fie distribuite tocmai acum?
Distribuite din usa in usa, si nu in locuri publice?
Oare cati dintre oamenii care au nevoie vor primii acele alimente ?
Oare omul care vede o bluza portocalie care ii inmaneaza o sacosa cu faina si zahar, si care bluza se va asigura ca omul vede bine sigla/numele care apare atat pe bluza cat si pe buletinul de vot, o sa fie informat ca faina este din parte U.E?
Poate reusiti dumneavoastra sa raspundeti la intrebari...
Sau poate o sa va bucurati de gogosile facute din zaharul si faina europeana,cu topping romanesc de portocale.
Mie, imi repugna....

ah1n1

Daca tot este la moda gripa noua, o sa parafrazez un coleg spunandu-i gripa zece. si o sa va dau si o fotografie pe numele ei Mircea Badea si Gripa porcina.

luni, 2 noiembrie 2009

Poza de luni

Pentru ca vreau sa va servesc anotimpuri in viziunea mea, azi o sa aveti mai multe fotografii.
Recomandare: Da un Play, si spune-mi si mie anotimpul corespunzator fotografiei.








Si acum ca ati facut legatura intre anotimp si fotografie, vin si urmatoarele anotimpuri vazute in portrete.


Ca totul sa mearga bine. condimentam cu muzica:)