luni, 31 august 2009

Cameraman desculţ

Am fost la Festivalul Vaii Gurghiului, frumosss, frumos.... nu am nimic impotriva oamenilor care au fost acolo si au gustat din plin manifestarea. Si spunand ca au gustat din plin , spun ca au gustat cam multe sortimente de tuica de la "Institutul de limbi straine". Nu am nimic , cu cei care au venit si s-au indopat cu mititei , c efe de pui, aripi de porc si alte multe bunatati pe care le-au gasit. Sa le fie de bine ! In schimb ii urasc din tot sufletul pe ratatii care merg acolo, beau pana aproape de coma alcoolica si apoi se posteaza in imediata vecinatate a scenei si incep sa comenteze tot ce se intampla, si sa aduca injurii tuturor celor care cred ei de cuviinta . Nu am vreo problema nici cu cei care ma injura cand ii filmez(cum ar fi cel de mai jos ), fac asta de mai mult timp si nu este nici primul si nici nu cred ca va fi ultimul dintre ei . Dar artistii, care asteapta mai mult sau mai putin sa fie aplaudati pentru munca pe care o fac, nu cred ca merita .
Nici ei,ratatii inecati in alcool nu au mare parte din vina, atata stiu si ei , sa ia sticla sa o goleasca sa ia alta si tot asa pana ajung intr-o stare cu care o sa le fie probabil rusine dimineata . In schimb jandarmii care sunt platiti (nu stiu acum in perioada de criza in ce masura ) sa faca asta ar putea fi un pic mai atenti cred eu .
Distinsul domn din imaginile de mai jos, lezat fiind de faptul ca filmam in directia in care isi cauta el echilibrul, dupa ce mi-a spus sa ma filmez pe mine ca sunt desculţ,(probabil incaltarile mele erau mult prea diferite de cizmele cu care era el obisnuit ) a luat o piatra si a aruncat-o in directia mea , sau a scenei. Nici pentru asta nu il condamn , la fel face orice animal dotat cu membre superioare cand se simte amenintat (ex: maimute, ursi etc.). In schimb, inca o data spun ca atentia jandarmilor trimisi acolo sa supravegheze la linistea si ordinea publica , ar putea fi sporita.



Pana data viitoare , va las un clip al unor prieteni care zic eu ca nu merita sa fie jigniti de primatele Vaii Gurghiului.

joi, 27 august 2009

nevertebratele conduc.

Ma intalnesc zilnic cu sefi de institutii, cu politicieni, cu independenti , care ma dezgusta din ce in ce mai mult .
imi doresc de fiecare data sa intalnesc unul care sa aiba coloana vertebrala adica mai frate , sunteti acolo in functia dumneavoastra calduroasa , stiind ca in patru ani trebuie sa indesati cat mai mult in gusele dumneavoastra libidinoase , ca vin alegerile si probabil veti fi schimbati la fel cum ati fost pusi.
Inca nu am intalnit pe nimeni care sa aiba coaie (scuzati-mi expresia), sa iasa in fata , sa zica: da mai , ala si cu ala merg in Franta pe banii contribuabililor, uite dovada ,celalalt are gradina suspendata si la impozit plateste teren arabil,uite dovada , cel de-al 3-lea percepe 15% din contract ca sa iti "rezolve" lucrarea, uite dovezile! Se mai trezeste cate unul, si iti zice in soapta aia ,si aia , cand ii pui microfonul in fata , se inmoaie, se retrage, zice ca ar fi mai bine sa nu atraga atentia asupra lui, nu de alta dar si el face la fel si iesind in evidenta risca sa fie la randul lui controlat .
Directori de deconcentrate care odata inscaunati nu isi ridica fundul de pe fotoliu pana in momentul in care un alt om cu limba maronie, care a avut grija ca in campanie sa ajute canditatul, financiar bineinteles, incurajarile verbale nu mai tin, ii va lua locul caldut.
Ceea ce e mai dureros e ca toate acestea se intampla in Romania noastra, cu Romania noastra,marii actori fiind alesii nostri.
Raman la ce a spus un fost profesor al meu : "Mentalitatea romanilor poate fi schimbata doar cu o bomba atomica "


<

melancolie sau oboseala ?

mi-e somn ...


<

vineri, 21 august 2009

...

vineri, cald, nervi,servici, cald, munca, reghin , cald , mures, nunta, cald, botez, mult, repede , degeaba, cald nervi, stres, nebunie, cald ....
cam asta e in mintea mea acum ..
Week-end minunat !!!!!

<

miercuri, 19 august 2009

nu te debransa! ca te vei debransa ....

"Sute de familii din Tirgu Mures sunt obligate sa se debranseze de la sistemul central de incalzire. Autoritatile au lasat si o alternativa la aceasta masura: cei care nu se vor debransa, vor plati la iarna facturi de pana la 1.500 de lei pentru incalzire si apa calda. Masura se aplica la blocurile care au cel mult 3 familii racordate la Energomur."

"Oamenii sunt nemultumiti de aceasta masura, mai ales ca anul trecut, cei care vroiau sa se debranseze de la sistemul central erau nevoiti sa plateasca taxe care depaseau 20 de milioane de lei vechi. Acum oamenii se gandesc de unde o sa scoata bani de centrale, mai ales ca printre acestia se afla si pensionari. “ Si uite asa, cetateanul nostru' mai tine inca o data fundul,asteptand sa ii fie deflorat de sistemul in care traieste, de felul in care acei consilieri(alesi tot de cetatean)au votat, neputincios fiind in fata autoritatii locale... Distractie placuta !!!! sa nu uit : materialul de mai sus a fost difuzat si de antena 1


marți, 18 august 2009

o luna doua luni...




Oriunde te vei afla pe 27 august 2009 ora 00:00-00:30, nu uita să ridici ochii spre cer. Vor fi două luni pe cer. Planeta Marte va fi cea mai strălucitoare planeta de pe cer si va fi la fel de “grasă” ca si luna plină. Marte se va afla la 34,65 milioane de mile faţă de Terra. Evenimentul se va mai produce în anul 2287..
Eu cred ca o sa dorm la ora aceea , dar am de gand sa nu ratez data viitoare .
Daca vreti si voi la fel, nu luati in seama ce am scris mai sus .. in cazul in care vreti sa vedeti acum , vizionare placuta!


luni, 17 august 2009

aici primaria : Tinuta obligatorie !

" Am sa va rog ca , asa cum noi venim in primarie cu camasa, pantofi, pantaloni lungi, sa veniti si voi "
Asta e fraza care mi-a mancat trei sferturi din ficat astazi .
Eu, ca nu pot vorbi in numele altora, ma imbrac de obicei ... casual .. (zice un oarecare cunoscator) ma imbrac cat mai lejer, in ceva in care am impresia ca imi sta bine .. si care ma face pe mine sa ma simt bine .
Pentru ca mama mea Maria a avut grja si m-a educat , nu merg la conferinte de presa , in primarie , la partide, la "inalti demnitari " imbracat in pantaloni scurti,slapi, maiouri sau alte haine pe care le port, cat de des pot , pentru ca e a draq de cald. Se intampla ca in unele zile , cand nu ar trebui sa ies din sediul antenei, sa mai apar la cate o conferinta in trei sferturi, dar nu foarte des.
In fine, cred ca de astazi o sa imi pun in masina o pereche de pantaloni scurti , si una de slapi , si doar asa o sa intru in primarie .
Adica cine esti tu mai institutie publica platita din banii mei , sa imi impui sa vin in camasa si costum in locul unde tu ar trebui sa muncesti pentru mine ?
Nu am nimic , cu colegul care a facut afirmatia , suntem chiar prieteni, inteleg si eu am scapari , dar HO'! Adica daca eu , cetateanul, vreau sa imi platesc o taxa , tre' sa duc si costumul la curatatorie? sa merg prezentabil la ghiseul unde o sa fiu intampinat de o tanti atat de frustrata, si afectata , cu atat de multe nemultumiri, probleme si ore suplimentare neplatite ?
cum dracu poti tu institutie publica sa imi impui asta ?
o zi minunata ! merg sa dorm !
vine si melodia de indata ce ma gandesc la una care sa mearga cu textul ..

completare la sila

prin amabilitatea colegului Lory de la Zi de Zi revin cu o poza ! Ca sa va dati seama despre ce vorbesc , ganditiva ca fiecarui microfon ii revin 2 oameni .. care toti trebuie sa fie cat mai aproape de intervievat ... de ce? nu stiu .

vineri, 14 august 2009

sila




Lucrez in presa de ceva vreme. Am inceput in pro Tv, am invatat primele lucruri acolo, apoi am iesit in "lume". Pe vremea aceea in 2003, licean fiind fugeam de la ore sa stau in sediul proTv, si sa vad ce se intampla, sa fur cat mai multa informatie.
Eram fascinat de ceea ce se petrecea la o conferinta de presa, vedeam oameni inteligenti , care puneau intrebari pertinente, oameni care se respectau, erau respectati si respectau la randul lor. ma simteam onorat sa lucrez intr-un astfel de mediu.
Cu un deosebit regret tind sa spun acum ca mie sila de-a dreptul de adunatura de oameni fara respect,fara coloana vertebrala, oameni care nu isi cunosc pozitia in societate, oameni care au impresia ca, daca din lipsa de personal calificat/scolit, au fost angajati de catre institutii media,conduc orasul (sau lumea)
Fratilor ! Incercati sa va autoevaluati, incercati sa va recunoasteti capacitatile/incapacitatile, si, sincer, chiar nu e greu sa repecti pe cineva!
Ma gandesc cum ar fi ca la o vizita a vreunui ministru, in loc sa ne inghesuim ca vitele (ca doar camerele video/aparatele foto nu au zoom!!??) sa fim cat mai aproape de personalitatea care isi face campanie electorala,ne-am aseza frumos, ne-am organiza in asa fel incat eu ,cameraman fiind, sa nu trebuiasca sa ii dau peste cap reporterului radio care are impresia ca reportofonul nu functioneaza numai daca el/ea sta in fata intervievatului, sau daca fotograful ziarului de scandal ar invarti de inelul de zoom de pe obiectivul aparatului , astfel incat eu sa nu am in cadru jumatate de blitz si jumatate din fata lui Geoana, daca supraevaluatii reporteri ai diferitelor trusturi ar intelege ca e mult mai bine pentru stirea lor daca la interviul difuzat se vede omul care vorbeste nu zecile de capete(ilustre) ale lor, plus ca un om, oricat de ministru, presedinte,deputat ar fi o sa astepte ca presa sa se aseze ca doar e in interesul lui sa isi faca publice intentiile, declaratiile, minciunile.
Stiu si inteleg perfect ca fiecare dintre noi trebuie sa isi faca meseria cat mai bine , sa aiba cele mai tari imagini, cele mai colorate poze, cele mai bune inregistrari , si in final cea mai tare stire , dar eu cred ca in astfel de cazuri am putea sa ne gandim, chiar si cei carora nu le ajung neuronii decat pentru doua trei sinapse, ca e mai usor si mai bine sa incercam sa ramanem oameni de presa.
Nu vreau sa fiu misogin sau rau, asa ca va las pe voi sa decideti daca are dreptate sau nu Margineanu:


luni, 10 august 2009

inapoi in ardeal

Ca sa ajungi inapoi in ardeal mai intai trebuie sa fi plecat in afara lui ...
ei bine in sfarsitul de saptamana care tocmai a trecut am fost plecat o leaca in moldova .
Si am inceput asa: vineri dimineata ora 9 gata de drum in masina si spre Reghin , loc de unde trebuia sa im ridic bunul prieten si sa purcedem spre comuna Asau.
Bineinteles ca datorita catorva elemente "neprevazute" am plecat din Reghin abia pe la vreo 19:00 :)))
nu cred ca orele petrecute la volan pana acolo va intereseaza asa ca sar peste drum si noaptea dormita odata ajunsi.
Si a venit si dimineata de sambata, dimineata in care eram exagerat de hotarat sa merg la pescuit la Coada lacului cu tatal Stefanei dar din cauza faptului ca Nea Adi era de servici si a avut un pic de treaba am ajuns pe Trotus unde nu cred ca exista pesti :)), lucru care ma facut sa ma plictisesc exagerat de repede, sa merg acasa sa imi trezesc gazdele si sa vreau sa vad zona .
Primul vizitat a fost castelul lui Ghika , frumos, intretinut , dar cu niste oribile baloane la intrare (acolo au fost tinute discursurile pentru deschiderea oficiala a Zilelor orasului Comanesti)

Cea de-a 2-a vizita a fost la Castelul Stirbei :


Palatul Stirbei a fost construit la sfarsitul secolului XIX si prima jumatate a secolului XX de Gheorghe Stirbei si Elisabeta Baleanu. Este amplasat pe un platou aflat la altitudinea de 600 m. se poate ajunge pe partea stânga a Vaii Uzului, pe un drum ce se desprinde din sosea, urca pe dealul Maguricea. La o distanta de 4 km, înaintând spre inaltimea dealului impadurit cu foioase si conifere.Din parcul palatului se intra în padure si de aici se poate urca pe diferite trasee si chiar pe muntele Nemira.Palatul a fost construit de maestri italieni, dupa planurile arhitectului Nicolae Ghika Budesti.
Pâna în anul 1944 castelul a fost intretinut de familia printului Stirbei. Între anii 1947-1977 cladirea a functionat cu destinatia de sanatoriu T.B.C. Din 1978 devine tabara pentru copii.
Acum, retrocedat fiind "urmasilor, urmasilor nostri" palatul a devenit o simpla cladire lasata de izbeliste in mijlocul padurilor partial defrisate de alti urmasi ai urmasilor.
este de-a dreptul dureros ce am gasit acolo , locul plangea , urla din toti plamanii...
cum poti sa lasi sa se degradeze un loc atat de minunat cu atat de multa istorie, cladit cu atata dragoste.
chiar daca nu aveam voie am intrat sa vedem interiorul. Nu imi vine sa cred nici acum ce oameni suntem , si ce autoritati avem.
Intreb din nou, cum dracu poti sa lasi unul dintre cele mai frumoase palate din romania sa se prbuseasca putin in fiecare zi ?
Am gasit acolo , in podul castelului adeverinte medicale datate in 1960,asta ma face sa cred ca din 1978, de cand cladirea a fost folosita ca si tabara a pionierilor patriei ,pana astazi cand e pe cale sa cada nu sa facut niciodata curatenie in acel pod.
am gasit camere distruse, podele smulse, tavanele cazute, lilieci, mizerie de nedescris.



ma opresc aici pentru ca incep din nou sa ma enervez, si e luni si poate ar trebui sa incepem saptamana cu zambetul pe buze .
Este trist totusi ce se intampla cu trecutul nostru, cu multe din valorile arhitecturale romanesti, cu ROMANIA NOASTRA !!!
Dupa vizita de la palat am decis sa merg din nou la pescuit sa ma calmez doar ca , de data asta masina mea a fost cea care a tinut neaparat sa imi aminteasca faptul ca nu toata lumea vrea la pescuit si sa decis sa se opreasca :))

Ar mai fi multe dar eu spun ca e destul pentru azi.


The Killers - Human
Asculta mai multe audio Muzica

miercuri, 5 august 2009

milunate fotografii


Ieri noapte am fost la un "suting" foto, si am realizat milunate fotografii:
cateva dintre ele o sa le vedeti aici , restul pe "sait" cand oi avea bunavointa sa il populez :))





si mai sunt inca o gramada , dar cam atat pentru astazi !!!:)









si sa nu uitam de melodia care trebuie ascultata in timp ce imi criticati pozele !


Delia - Let it rain
Asculta mai multe audio Muzica

luni, 3 august 2009

parada medievala ?

Dupa cum va ziceam, vineri, am plecat la Sovata sa vad/filmez, Prima Parada Medievala.
Buuuun, hopa in masina , si Sovata. ajuns in locul cu pricina in imediata vecinatate a lacului Ursu , am dat peste parada. aici a fost impactul.
adica, eu ,stiu despre sovata ca e un oras unguresc, provenit dintr-un sat unguresc, care presupun ca a fost odata o mica colonie ungureasca, atunci de ce mama dracului tu autoritate locala care esti ! organizezi o parada medievala , cu printese, cavaleri , carute, cai, si toate cele SASESTI !!! ????
Adica e ok , stimulam turistu' dar daca turistu' e 80% maghiar gadilal cu un Attila, nu cu o printesa Helga!
Oricum felicitari organizatorilor care au reusit si ei sa ma reconvinga , ca mai avem foarte mult de mancat pana sa ajungem sa organizam ceva.
Pentru ca am promis, am adus si fotografii ! Dar pentru ca sunt oarecum dezgustat de ceea ce a fost acolo, va arat doar una .

Si hai sa potrivim si una bucata melodie !

sarmalele reci vaca
Asculta mai multe audio Muzica